Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Glycaemic control is an important aspect in managing diabetes in order to prevent its complications .The study objectives were to compare the glycaemic control in patients monitored by fasting plasma glucose (FPG) and 2 hours postprandial glucose (PPG), determine the correlation between FPG and PPG with HbA1c and fructosamine and the factors associated with the control. FPG, HbA1c and fructosamine was drawn at 0 hour and PPG was drawn after 2 hours taking a standard breakfast. After 6 months, out of 82 patients (41 PPgroup, 39 FGgroup), 58.5% subjects in PP and 43.6% in FG were having good control of HbA1c. There was significant difference in mean glycaemic control (HbA1c and Fructosamine) between both groups(p=0.029, p=0.034).Both PPG and FPG significantly correlated with HbA1c and fructosamine but PPG showed better correlation to HbA1c than FPG (r= 0.604 vs.0.575).The sensitivity, specificity and PPV of PPG were 75%, 80.6% and 82.5% whereas FPG were 81.8%, 58.3% and 70.6% respectively. Factors associated with glycaemic control include age, number of OHA and without nephropathy.Thus, PPG predicted overall glycaemic control better than F