Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Asian-Cajun Fusion

Shrimp from the Bay to the Bayou

Carl a Brasseaux, Donald W Davis
Hardcover | Engels | America's Third Coast
€ 48,95
+ 97 punten
Verwachte leverdatum onbekend
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Shrimp is easily America's favorite seafood, but its very popularity is the wellspring of problems that threaten the shrimp industry's existence. Asian-Cajun Fusion: Shrimp from the Bay to the Bayou provides insightful analysis of this paradox and a detailed, thorough history of the industry in Louisiana.

Dried shrimp technology was part of the cultural heritage Pearl River Chinese immigrants introduced into the Americas in the mid-nineteenth century. As early as 1870, Chinese natives built shrimp-drying operations in Louisiana's wetlands and exported the product to Asia through the port of San Francisco. This trade internationalized the shrimp industry. About three years before Louisiana's Chinese community began their export endeavors, manufactured ice became available in New Orleans, and the Dunbar family introduced patented canning technology. The convergence of these ancient and modern technologies shaped the evolution of the northern Gulf Coast's shrimp industry to the present.

Coastal Louisiana's historic connection to the Pacific Rim endures. Not only does the region continue to export dried shrimp to Asian markets domestically and internationally, but since 2000 the region's large Vietnamese immigrant population has increasingly dominated Louisiana's fresh shrimp harvest. Louisiana shrimp constitute the American gold standard of raw seafood excellence. Yet, in the second decade of the twenty-first century, cheap imports are forcing the nation's domestic shrimp industry to rediscover its economic roots. "Fresh off the boat" signs and real-time internet connections with active trawlers are reestablishing the industry's ties to local consumers. Direct marketing has opened the industry to middle-class customers who meet the boats at the docks. This "right off the boat" paradigm appears to be leading the way to reestablishment of sustainable aquatic resources. All-one-can-eat shrimp buffets are not going to disappear, but the Louisiana shrimp industry's fate will ultimately be determined by discerning consumers' palates.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
368
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781496838223
Verschijningsdatum:
30/03/2022
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
259 mm x 282 mm
Gewicht:
2131 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 97 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.