Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Films
  2. Televisie & Documentaire
  3. Documentaire
  4. Andere
  5. Antonio Carluccio Southern Italian Feast 5 - Emilia - Romagna & Umbrië

Antonio Carluccio Southern Italian Feast 5 - Emilia - Romagna & Umbrië

Caius Julyan
DVD
€ 14,99
+ 14 punten
Levering 3 à 5 werkdagen
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Antonio neemt de kijker mee op een gastronomische rondreis door zes Regio’s in Noord-Italië. Hij geeft je zijn eigen kijk op zijn geboorteland en de Italiaanse kookkunsten die je doen watertanden. De eerste stop is de mooie Regio’s van Ligurië, waarna Piemonte en de Aosta Vallei, Emilia-Romagna (de geboorteplaats van Verdi) en Modena, Umbrië, Veneto en Lombardije aan de beurt komen.

Kwaliteit is het hoofdbestanddeel van Antonio’s recepten en dat geldt zowel voor een simpele pizza fritta en een salade met wilde paddestoelen als voor meer uitgebreide gerechten zoals risotto met artisjokken of scaloppine kip met kruiden. Geïnspireerd door de beste ingrediënten en smaken van Noord-Italië, herinterpreteert hij klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken om recepten te bedenken zoals ossobuco al barolo en zuppa di pesce. Maar hij creëert ook fantastische nieuwe gerechten zoals polenta met scampi’s en roomijs-uitspattingen zoals 'the doges’ delight'.

'Dit is mijn kans om te tonen waar Italië voor staat: eten, mensen, oude vrienden', zegt Antonio. 'Voor mij is dit een taak van liefde, en eentje die ik zal koesteren en waarvan ik zal genieten.'
Zijn gerechten zijn vaak simpel en snel, maar nooit fast food. Als een groot enthousiasteling voor de geneugten van het eten, geeft Antonio de raad dat je van zijn recepten moet genieten op je eigen tempo. Dit zijn gerechten die je moet delen en proeven met vrienden, met een snuifje gelach en een grote scheut conversatie. Dus: neem een stoel, een glas wijn, ontspan en geniet.

Emilia-Romagna:
In Emilia-Romagna (de geboorteplaats van Verdi) ontmoet Antonio een kazenmaker. In zijn familie zijn de mannen al generaties lang bezig met het maken van Parmezaan. Vervolgens trekt Antonio naar Modena, beroemd voor zijn parmaham en balsamicoazijn. De recepten in deze aflevering zijn: authentieke bolognaisesaus, parmaham, meloensoep en met paprika’s geroosterde eend in balsamicoazijn.

Umbrië:
In Umbrië gaat Antonio op zoek naar zijn geliefde truffels. Carluccio etaleert met trots zijn truffel-zoekinstinct. En de truffels die hij vindt, tovert hij om tot de meest verrukkelijke gerechten. Op het jaarlijkse festival voor de druivenpluk zet hij zijn beste beentje voor. De recepten in deze aflevering zijn: een rustieke linzen- en worststoofpot, gesauteerde champignons met chili en look en pasta met een saus van witte truffels.

Specificaties

Betrokkenen

Artiest(en):
Documentary
Regisseur(s):
Caius Julyan
Record label:
Arts Home Entertainment BV

Inhoud

Taal:
Frans, Nederlands
Aanbevolen leeftijd (PEGI):
Alle leeftijden

Eigenschappen

Productcode (EAN):
5400644022553
Verschijningsdatum:
30/09/2007
Uitvoering:
DVD
Duur:
60 min
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 14 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.