• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Films
  2. Televisie & Documentaire
  3. Documentaire
  4. Andere
  5. Antonio Carluccio Southern Italian Feast 1 - Sardinië & Campanië

Antonio Carluccio Southern Italian Feast 1 - Sardinië & Campanië

Caius Julyan
DVD
€ 14,99
+ 14 punten
Levering 3 à 5 werkdagen
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

'Eenvoudig klaar te maken en overheerlijk', zegt Antonio Carluccio, een vurig pleitbezorger van de keuken van zijn land. Zes weken lang maakt hij een
gastronomische reis door Zuid-Italië, waarbij hij van Sardinië naar Sicilië, van Campanië naar Calabrië trekt en Rome, Puglië en Basilicata bezoekt. Onder een stralend blauwe hemel slaat de maestro intussen een praatje met de lokale bevolking en proeft hij de specialiteiten van de streek. Onderweg ontdekt hij de beste recepten van zowel de klassieke als de moderne Italiaanse keuken. Meermaals komt hij tot de vaststelling dat de keuken van Zuid Italië, niettegenstaande haar lange en roemrijke geschiedenis, een toonbeeld blijft van culinaire verbeelding en stijl.

SARDINIË:
Op Sardinië bezoekt Antonio Carluccio de militaire school waar hij als 18-jarige zijn opleiding kreeg. Hij licht er de keuken door, om na te gaan of een
leger tegenwoordig echt op zijn maag marcheert. Voorts stopt hij bij een lokale wijngaard en bereidt er heerlijke exotische champignons op een geïmproviseerde barbecue. Dan trekt hij naar het afgelegen Barbagia-hoogland, waar hij de herders opzoekt die in de heuvels leven en werken. Hij eet met hen in de openlucht en wordt getrakteerd op gerookt vlees, worsten en een ongewoon rijpe kaas – met een onverwacht verrassingsingrediënt.
Later hijst hij de zeilen op een luxejacht rond de exclusieve Costa Smerelda, en bereidt hij voor zichzelf en de eigenaar een feestmaal van verse zeevruchten.

CAMPANIË:
In het hartje van het mooie Campanië waagt Antonio zich aan de specialiteit van de streek: hij leert er pizza op Napolitaanse wijze maken en proeft van het misvormde, maar heerlijke resultaat. Hij stapt een lokale pastafabriek binnen, waar slierten speciaal geruwde spaghetti op reuzegrote rekken worden gedroogd aan de lucht. Antonio bereidt bij de spaghetti een speciale en eenvoudige saus op basis van pancetta, porcini, kerstomaten en tonijn. Met de hulp van de fabrieksarbeiders brengt hij de kijkers de knepen bij van het eten van de glibberige pasta. Hij gaat op zoek naar een andere Italiaanse specialiteit en bezoekt een melkveebedrijf net buiten Napels, dat de vermaarde mozzarellakaas maakt van de melk van een 400-koppige kudde van waterbuffels. Na het bereidingsproces bekeken te hebben, verwerkt Antonio het lekkere resultaat in een gerecht voor een bruiloft aan de fraaie kust van Amalfi. Tegen de achtergrond van een verbluffende zonsondergang vergast de reizende chef het gelukkige paar op hartvormige stukjes mozzarella, gedompeld in paneermeel en gebraden in olijfolie.

Specificaties

Betrokkenen

Artiest(en):
Documentary
Regisseur(s):
Caius Julyan
Record label:
Arts Home Entertainment BV

Inhoud

Taal:
Frans, Nederlands
Aanbevolen leeftijd (PEGI):
Alle leeftijden

Eigenschappen

Productcode (EAN):
5400644022515
Verschijningsdatum:
30/09/2007
Uitvoering:
DVD
Duur:
60 min
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 14 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.