Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The antioxidative activity of pure compounds, foods and dietary supplements has been extensively studied in recent years. Activity assays are based on hydrogen ion transfer and electron transfer reactions which do not consider the bioavailability and metabolism issues. The mechanisms of action of antioxidants in biological system go beyond the antioxidant activity and scavenging free radicals. Animal models are expensive and not suitable for initial screening of antioxidative activity of plant extracts. Cell culture models are preferred in initial assessment of antioxidant bioactivity.The extract of Mentha piperita has been commonly used in the treatment of loss of appetite, common cold, bronchitis, sinusitis, fever, nausea, vomition and indigestion as an herbal agent. This piece of work will provide an insite into the antioxidative property of aqueous extract of Mentha piperita which is estimated by both electron transfer assays and cell culture models.