Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
A novel, rapid and cost-effective chlorpromazine hydrochloride (CPZH) decolorization assay is described for the screening of antioxidant activity. A chromogenic reaction between CPZH and potassium persulfate at low pH produces an reddish-pink radical cation with maximum absorption at 527 nm in its first-order derivative spectrum. The antioxidant capacity of standard solutions of an antioxidant was evaluated by comparing with the inhibition curve using Trolox as the standard. Comparison of antioxidant capacity determined with this newly developed CPZH assay and with the well-known 2,2'- azinobis-[3-ethylbenzthiazoline-6-sulfonic acid] (ABTS)-persulfate decolorization assay indicated the efficacy and sensitivity of the procedure.This method is applied on the apple juices of different brands and on Canola seeds of Different cultivars In this study total antioxidant capacity (TAC) of extracts of Canola seeds of different cultivars Leaves Zafar 2000 (Z1, Z2)Bulbul 98 (B1, B2) and Pakola (P1, P2) was investigate