Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Nowadays predominately used synthetic chemical fungicides due to their non-degradable nature; found to impose serious issues to human health and also to the environment. To combat this issue; several in vitro and in vivo research reports have been generated on post-harvest treatment using plant extracts and essential oils to control fungal spoilage and thereby enhancing the shelf-life of fruits and vegetables. Plant-based antifungal components have a target specific effect and are bio-degradable in nature. Thus botanical extracts are eco-friendly in nature and can serve a best alternative to the hazardous synthetic chemicals. In the present study, a common weed plant Sphaeranthus indicus L commonly known as 'Gorakhmundi' was evaluated for the presence of antifungal potential against eleven plant pathogenic fungal strains. Also a comparative phyto-chemical chromatographic profile was developed for the prepared extracts for later comparison of extracts and different components present. Antifungal screening assay in the present study has revealed that extracts of Sphaeranthus indicus L was found to possess potential antifungal property.