Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This is an engrossing study of black disease immunities and susceptibilities and their impact on both slavery and racism. Its pages interweave the nutritional, biological, and medical sciences with demography. The book begins with an examination of the pre-slavery era in Africa and then pursues its subject into the slave societies of the West Indies and the United States. This truly interdisciplinary approach permits the blending of two distinctive concepts of racial differences, that of the hard sciences based on gene frequencies and that of the social sciences stressing environmental factors. The authors investigate black health and white medical practice in the United States during the antebellum period, and establish a link between black-related diseases and white racism. A final section traces major black disease susceptibilities from the Civil War to the present, arguing that the different nutritional and medical needs of blacks are still largely unappreciated or ignored.