Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

An Archive of Taste

Race and Eating in the Early United States

Lauren F Klein
Paperback | Engels
€ 37,95
+ 75 punten
Levering 1 à 2 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

A groundbreaking synthesis of food studies, archival theory, and early American literature

There is no eating in the archive. This is not only a practical admonition to any would-be researcher but also a methodological challenge, in that there is no eating--or, at least, no food--preserved among the printed records of the early United States. Synthesizing a range of textual artifacts with accounts (both real and imagined) of foods harvested, dishes prepared, and meals consumed, An Archive of Taste reveals how a focus on eating allows us to rethink the nature and significance of aesthetics in early America, as well as of its archive.

Lauren F. Klein considers eating and early American aesthetics together, reframing the philosophical work of food and its meaning for the people who prepare, serve, and consume it. She tells the story of how eating emerged as an aesthetic activity over the course of the eighteenth century and how it subsequently transformed into a means of expressing both allegiance and resistance to the dominant Enlightenment worldview. Klein offers richly layered accounts of the enslaved men and women who cooked the meals of the nation's founders and, in doing so, directly affected the development of our national culture--from Thomas Jefferson's emancipation agreement with his enslaved chef to Malinda Russell's Domestic Cookbook, the first African American-authored culinary text.

The first book to examine the gustatory origins of aesthetic taste in early American literature, An Archive of Taste shows how thinking about eating can help to tell new stories about the range of people who worked to establish a cultural foundation for the United States.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
232
Taal:
Engels

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781517905095
Verschijningsdatum:
12/05/2020
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
140 mm x 216 mm
Gewicht:
362 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 75 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.