Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
This book covers preparation methods, characterization, and applications of most glass families. It reports the fundamentals of glass, challenges in the development, traditional and new manufacturing processes, characterization techniques, structural, thermal, and optical properties. The book reviews redox reactions in glasses and the factors affecting them, in addition to the techniques for determining the redox states and speciation of polyvalent ions in glass. A special chapter is dedicate to phosphate glasses, their importance, preparation methods, structure and properties. The use of different types of phosphate glasses in biomedicine, optics, electrochemistry, and as hosts for nuclear wastes is thoroughly discussed. Moreover, the applications of phosphate glasses in electronics and laser technology are also discussed in this book. Recent experimental studies such as the development of a novel bioglass system and the influence of ZnO,TiO2, and Al2O3 incorporation on structural, mechanical strength, degradation, pH variation, and formation of hydroxyapatite (Hap) layer on the glass surface are reported. Promising aluminum-silicate glassy system and its glass-ceramic counterpart are also presented in this books. An overview of the calorimetry approaches related to rare earth improvements on the thermal stability of glass is provided. The book discusses the advances in the chalcogenide glasses (ChGs) and based devices. It also reports their applications in optical devices, semiconductor circuits, and other applications. In addition, lanthanide and/or QDs doped luminescent glasses and their use in solid-state lighting and displays, security (anti-counterfeiting), optical temperature sensors, and solar energy (solar spectrum conversion) are reviewed along with a comparison of their advantages and disadvantages. Finally, the nature of phthalocyanines as materials for glass coatings and most widely used synthesis methods of porphyrins and phthalocyanines are discussed.