Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Wil je zeker zijn dat je cadeautjes op tijd onder de kerstboom liggen? Onze winkels ontvangen jou met open armen. Nu met extra openingsuren op zondag!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
A range of DLC, Si-DLC, N-DLC and F-DLC films were prepared using PECVD with various film thicknesses (100-200) nm. The simplest amino acid "Glycine" is used as a model biological compound to investigate surface adsorption phenomena. Following exposure to solutions containing glycine, surface characteristic has been investigated by various techniques. XPS analysis showed the appearance of a new peak at 400 eV (N1s) and a change in the intensity of the C1s and O1s peaks. Both Raman and FTIR spectra showed bands related to functional groups of glycine. AFM analysis showed a change in surface roughness of the films with the ratio of rms values increasing following exposure to glycine. Changes in the surface energy of the films were observed following exposure to glycine with an increase in the surface tension. Based on the kinetic study, the adsorption process obeyed the pseudo first order rate of reaction, and both ∆G and ∆H results showed that the adsorption is spontaneous and exothermic. The Freundlich-Langmuir isotherm suggest that the attachment of glycine is non- uniform and multilayer.