Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Door een staking bij bpost kan je online bestelling op dit moment iets langer onderweg zijn dan voorzien. Dringend iets nodig? Onze winkels ontvangen jou met open armen!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In "A Treatise on Bread, and Bread-making," Sylvester Graham delves into the intricate relationship between diet and health, offering a thorough examination of the principles of bread-making as a cornerstone of a nutritious diet. Written in the early 19th century, Graham's work embodies the burgeoning health reform movement of his time, characterized by a push for whole, unprocessed foods. His distinctive literary style merges scientific inquiry with accessible prose, providing not only recipes and practical advice but also a holistic view of how bread should be consumed as part of a balanced lifestyle, emphasizing the virtues of unrefined grains and vegetarianism. Sylvester Graham, a prominent dietitian and social reformer, was profoundly influenced by the socio-political climate of early America, characterized by burgeoning industrialization and urbanization that often led to poor nutritional practices. His advocacy for a vegetarian diet and the consumption of whole grain bread reflects his philosophical commitment to health, morality, and social wellbeing. Drawing from various strands of medical and nutritional thought, he articulates a vision that transcends mere dietary advice, aiming to transform individual and societal health. This seminal work is highly recommended for readers seeking to understand the historical context of dietary reforms and the foundational principles of healthful eating. Graham's insights into natural food preparation resonate with current trends in nutrition and wellness, making it a crucial read for historians, culinary enthusiasts, and anyone interested in the evolution of dietary practices.