Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
We gebruiken cookies om:
De website vlot te laten werken, de beveiliging te verbeteren en fraude te voorkomen
Inzicht te krijgen in het gebruik van de website, om zo de inhoud en functionaliteiten ervan te verbeteren
Je op externe platformen de meest relevante advertenties te kunnen tonen
Je cookievoorkeuren
Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Bedankt voor het vertrouwen het afgelopen jaar! Om jou te bedanken bieden we GRATIS verzending aan op alles gedurende de hele maand januari.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
In januari gratis thuislevering in België (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Omschrijving
This book addresses the contributions made by analytical chemistry to the characterisation of 18th and early 19th Century English and Welsh porcelains commencing with the earliest reports of Sir Arthur Church and of Herbert Eccles and Bernard Rackham using chemical digestion techniques and concluding with the most recent instrumental experiments, which together span more than a hundred years of study. From the earliest experiments which required necessarily the sacrifice of significant portions of each specimen, which may already have been damaged, to the latest experiments which needed only microsampling or the non-destructive interrogation of valuable perfect specimens a comprehensive survey is undertaken of more than twenty manufactories of quality porcelains. The correlation is made between the quantitative elemental oxide determinations of the scanning electron microscopic diffraction and Xray fluorescence data and the qualitative molecular spectroscopic Raman data to demonstrate their complementarity and use in the holistic forensic assessment of the origin of the fired procelains; this will form the groundwork for the adoption of analytical techniques for the attribution of unknown or questionable procelains to their potential source factories . The book will also examine the perception of what constitutes a porcelain and its definitions and examines the assignment of porcelains to types which currently employs the definitions of hard paste, soft paste, hybrid, magnesian and bone china from the conclusions derived from the analytical data and a consideration of the raw materials employed in their manufacturing processes. During the discussion of this analytical evidence several themes and protocols have been established for its utilisation in the potential identification of porcelains and several case studies undertaken for this purpose are cited. The book will be of interest toanalytical scientists, to museum ceramics curators and to ceramics historians.