• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Bouletten

eenvoudige gastronomie

Stefan Ruysschaert
Paperback | Nederlands
€ 24,00
+ 48 punten
Uitvoering

Omschrijving

Dit boek gaat over ballen, gehaktballen. Bouletten voor de liefhebbers. Een gerecht dat de culturen overstijgt.<br/><br>

De oorsprong van de boulet in België, Nederland en Duitsland moet gezocht worden bij de frikadel: een ronde, compacte, gekruide gehaktbal.<br/><br>

In de meeste streken van België bedoelt men met frikadel inderdaad een gehaktbal, hoewel de meesten boulet zeggen. In Nederland is de frikadel of gehaktbal niet erg bekend. De frikadel, dus zonder “n”, is ouder en van oudsher een soort gehaktbal, maar werd vaak ook plat gedrukt tot een soort hamburger. <br><br>

De frikadel wordt vooral in België, Duitsland, Zweden en Denemarken gegeten.<br/><br>

In België worden gehaktballen meestal geserveerd met tomatensaus. Ballekes in tomatensaus is een zeer populair gerecht. <br/><br>

Gehaktballen zijn overal ter wereld populair, want ze zitten vol smaak, zijn makkelijk te eten en combineren goed met ander eten. Ze hebben uiteenlopende namen, o.a.:<br/>

<li> Kofta (Balkan, Levant, Zuid-Azië)<br/>

<li> Soutzoukakia (Griekenland)<br/>

<li> Albondigas (Spanje, Spaanstalige landen)<br/>

<li> Faggots (Engeland)<br/>

<li> Polpette (Italië)<br/>

<li> Frikadeller (Denemarken)<br/>

<li> Köttbullar (Zweden)<br/>

<li> Königsberger Klopse, Fleischklößchen, Hackbällchen, Frikadelle (Duitsland)<br/>

<li> Pulpety (Polen)<br/>

<li> …<br/><br/></li>

Dit boek gaat over bouletten als eenvoudig maar heerlijk culinair fenomeen.<br/>

<b>Stefan Ruysschaert</b> is beroepshalve met fiscaliteit bezig, maar schreef zich intussen in bij een koksschool, meer bepaald bij Spermalie in Brugge. Elke les leert hij bij, maar zijn motto is dan ook “quidquid discis tibi discis”. Koksscholen maken culinair erfgoed toegankelijk. Koken is een eeuwenoud ambacht dat mensen samenbrengt.<br/>

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
189
Taal:
Nederlands

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9789046611395
Verschijningsdatum:
18/01/2022
Nieuwere uitgave:
Uitvoering:
Paperback
Afmetingen:
160 mm x 240 mm
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 48 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
BOOK FRIDAY

50% korting

op een grote selectie boeken
BOOK FRIDAY
Black Friday: 50% korting op boeken
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-book kortingen
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.